Νέα της GR.I.D. :

TourNatur 2017: δημοφιλής για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών

 

Καλή ατμόσφαιρα και σύγχρονη αισθητική

 

Οι υπαίθριες δραστηριότητες και η πεζοπορία είναι αναπτυσσόμενες αγορές

 

Υπήρξε καλή ατμόσφαιρα και σύγχρονη αίσθηση στη 15η TourNatur που τελείωσε στο Duesseldorf την Κυριακή μετά από τρεις μέρες. Με το ευρύ φάσμα των παγκόσμιων προορισμών για τις υπαίθριες δραστηριότητες, τον καινοτόμο τεχνικό εξοπλισμό, τις τελευταίες τάσεις ένδυσης και ένα ενημερωτικό πρόγραμμα παρουσιάσεων και αξιοθέατων για να συμμετάσχουν και οι επισκέπτες, η εμπορική έκθεση επιβεβαίωσε τη θέση της ως ηγετικό γεγονός στον κλάδο για όλους τους υπαίθριους οπαδούς, ανεξαρτήτου ηλικίας.

 Ο διευθυντής τηςTourNatur Stefan Koschke είναι ενθουσιασμένος: "Είναι προφανές ότι κάναμε ακριβώς τις σωστές επιλογές με την ιδέα μας συνδυάζοντας τις παρουσιάσεις των πεζοπορικών περιοχών σε όλο τον κόσμο, την ενισχυμένη ζώνη συμβουλών και μια υψηλής ποιότητας επιλογή εξοπλισμού και λειτουργικού ενδύματος. Η TourNatur πέτυχε να μετατραπεί σε εμπορική έκθεση για όλες τις γενιές του ευρέος κοινού. Και το κατάφωτο περίπτερο 6 είναι η ιδανική τοποθεσία για αυτόν το σκοπό.” Η TourNatur 2017 είχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της, με 45.000 επισκέπτες. Η τέλεια σύνδεση με τις αίθουσες εξοπλισμού της εμπορικής έκθεσης CARAVAN SALON, η οποία διοργανώνεται παράλληλα και είχε 232.500 επισκέπτες σε 9 ημέρες (πληροφοριακά το 2016 είχε 203.500 επισκέπτες), εγγυήθηκε την πραγματική προστιθέμενη αξία του επισκέπτη της TourNatur.

Η τάση προς τα φυσικά υλικά ήταν εμφανής όχι μόνο στο υπαίθριο συμβουλευτικό κέντρο αλλά και μεταξύ των εκθετών. Οι κατασκευαστές λειτουργικών ενδυμάτων επεξεργάζονται όλο και περισσότερο υλικά όπως η κάνναβη, το λινό, το μετάξι ή το μαλλί. Τα μπλουζάκια και οι κάλτσες από ξύλο ή χαρτί θέτουν τα πρότυπα για τη χρήση περιβαλλοντικών υλικών.

Παράλληλα με τις εξωτικές περιφέρειες πεζοπορίας στην Καμπότζη, το Λάος ή τη Μιανμάρ και τους δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας, οι επισκέπτες της TourNatur βρίσκουν ελκυστικές και  τις παραδοσιακές περιοχές της Γερμανίας.

Η Ελλάδα είχε δυναμική συμμετοχή, 31 εκθέτες, με την περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου με τμήματα από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα (Αμοργός, Άνδρος, Κέα, Σύρος, Σέριφος, Τήνος, Αστυπάλαια, Κάρπαθος, Κάλυμνος, Λέρος, Ρόδος), την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (MythosTravel – Θάσος, Riverland Outdoor Activities) και την  GREAT Trade Exhibitions & Exports  Consulting S.M.P.C. (Αρκαδία-Αρχοντικό Κορδοπάτι, “bikemeup”, Μαίναλον, περιφέρεια Κυθήρων & Αντικυθήρων, περιφέρεια Μεσσηνίας, περιφέρεια  Νοτίου Κυνουρίου - Λεωνίδιο, Σπάρτη, Μυτιλήνη, Αρκαδία, περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας, περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας - Κιλκίς, περιφέρεια Κρήτης, T. AN E. Argiroupolis SA Cretan Unique Lodges - Ρέθυμνο, περιφέρεια Ηπείρου, Πελοπόννησος, Νησιά Βόρειου Αιγαίου).Για πολλοστή φορά συμμετείχε και η Κύπρος το περίπτερο της οποίας βρισκόταν σε γειτονική τοποθεσία με την Ελλάδα.

Τα βραβεία που παρουσιάζονται από το “German hiking trails” αποτελούν σημαντικό χαρακτηριστικό της TourNatur. Είναι η παράδοση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Πεζοπορίας να παρουσιάσει το πιστοποιητικό ποιότητας "Hikable Germany" την πρώτη ημέρα της εμπορικής έκθεσης στο Duesseldorf. 17,18 εκατομμύρια Γερμανοί επιλέγουν διακοπές πεζοπορίας κατά τη διάρκεια των διακοπών κάθε χρόνο - και παράγουν πωλήσεις ύψους 7,46 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η TourNatur είναι επομένως μια αντανάκλαση της αγοράς αναψυχής.

Ο Stefan Koschke εξηγεί: "Οι πωλήσεις στις συνολικές υπαίθριες δραστηριότητες αναπτύσσονται θετικά. Πριν από τρία χρόνια ανήλθαν σε 1,77 δισ. Ευρώ - και αυξάνονται. Σύμφωνα με έρευνα της Marketmedia24, οι πωλήσεις στη Γερμανία θα αυξηθούν σε 1,98 δισ. Ευρώ έως το 2020. "

Η επόμενη TourNatur θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2018 και πάλι στην αίθουσα 6 των εκθεσιακών χώρων του Duesseldorf.

boot News

Press Releases

Exhibitor News

Exhibitor Press Releases

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η εταιρία GR.I.D.- Marketing & Exhibition Services είναι ο σύνδεσμος σας στην Ελλάδα με τις εκθέσεις που διοργανώνει η Messe Düsseldorf σε όλο τον κόσμο.