Νέα της GR.I.D. :

Το ατού της MEDICA και της COMPAMED ήταν και παραμένει ο σημαντικός διεθνής αντίκτυπος - επισκέπτες από περισσότερες από 130 χώρες

Η MEDICAlliance παρέχει μια ενιαία αγορά σε μια μόνο τοποθεσία για την εμπορική δυναμική, επιτρέποντας στις εταιρείες να έχουν πρόσβαση σε ελκυστικές αγορές και επιχειρήσεις σε διάφορες χώρες

«Οι εκθέσεις MEDICA και COMPAMED είχαν πάντα υψηλό διεθνή αντίκτυπο και αυτό παραμένει το ατού τους. Οι κορυφαίοι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων από όλο τον κόσμο συναντώνται εδώ και βλέπουν το τεράστιο εύρος αυτού που προσφέρουμε, το οποίο είναι η διεθνής πρωτοπορία την οποία κανείς δεν μπορεί να συναγωνιστεί», δήλωσε ο Joachim Schäfer, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Düsseldorf, συνοψίζοντας την τετραήμερη πορεία (από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου 2017) της μεγαλύτερης ιατρικής εμπορικής έκθεσης στον κόσμο και της διεθνούς κορυφαίας ειδικής εμπορικής έκθεσης για την αγορά προμηθευτών της βιομηχανίας της ιατρικής τεχνολογίας. Από 123.500 επαγγελματίες επισκέπτες, πάνω από το 60% προέρχονταν από χώρες εκτός Γερμανίας – από 130 διαφορετικές χώρες. Μεταξύ αυτών ήταν αποστολές με μέλη κορυφαία στον τομέα τους, από την Κίνα, την Ινδία, την Κολομβία και το Νεπάλ, καθώς και ομάδες επισκεπτών από τις σημαντικότερες αγορές ιατρικής τεχνολογίας στην Ευρώπη που παρακολουθούν τις εκθέσεις κάθε χρόνο.

Η MEDICA αποδείχτηκε επίσης ότι βρίσκεται στη πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τους εκθέτες της. Ο Joachim Schäfer υπογράμμισε το εξής: «Ένα μεγάλο ποσοστό από τους 5.100 εκθέτες μας ήρθε από το εξωτερικό, από 66 χώρες, παρουσιάζοντας καινοτομίες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες για τους τομείς των εξωτερικών ασθενών και των νοσηλευτών. Παρά τις ανακαινίσεις που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις μας και το γεγονός ότι ο χώρος που φιλοξενούσαν τα περίπτερα 1 και 2 δεν ήταν διαθέσιμος για την φετινή MEDICA, διατηρήσαμε τον ίδιο αριθμό εκθετών σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, χάρη στις προσωρινές κατασκευές στα περίπτερα 3α και 18».

Από την Ελλάδα και την Κύπρο έλαβαν μέρος ως εκθέτες στη MEDICA 2017 αλφαβητικά οι εταιρίες: ABALASE LTD, Atlas Medical Ltd., Axis Medical I.IOANNIDIS MONOPROSOPI IKE, DEMERTZI M. & CO, Demophorius Healthcare Ltd., Elektra Hellas SA, G. Bournas & S. Bourna C.o. Bournas Medicals, G. Samaras S.A., Leonidas Psiliakos Co. Ltd. Psiliakos Hospital Equipment, Medical Brace A. Salemis Kai Sia E.E. Limited Partnership, Medical Technology S.A. (CardioMed), Medicon Hellas S.A., Mediform S.A., MEDIPAC S.A, N.G.MED Single Member Private Company S.M.P.C, PAPASTAMOPOULOS A. NIKOLAOS ALL MEDICAL και Sidapharm, Medical Disposables.

Τις ίδιες ημερομηνίες με τη MEDICA, έλαβε χώρα και η COMPAMED (στα περίπτερα 8α και 8b) και ενίσχυσε τη φήμη της ως κορυφαία διεθνής έκθεση για την αγορά προμηθειών στον τομέα της ιατρικής βιομηχανίας, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 800 εκθέτες από 35 χώρες. Οι εταιρείες και τα ερευνητικά ιδρύματα ήρθαν στις αίθουσες 8α και 8bκαι παρουσίασαν τις λύσεις υψηλής τεχνολογίας για την ανάπτυξη και την παραγωγή στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας. Φέτος, τα μικροσκοπικά εξαρτήματα αποτέλεσαν το πλέον δημοφιλές θέμα. Αυτά είναι απαραίτητα καθώς χρησιμοποιούνται για την δημιουργία των φορέσιμων ή των εμφυτευμάτων (π.χ. αισθητήρες, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και τεχνολογία RFID). Από την Ελλάδα  έλαβαν μέρος ως εκθέτες στη  COMPAMED 2017 αλφαβητικά οι εταιρίες: DR DELIBALTAS LTD- ELECTROCHEM και European Sensor Systems S.A.

MEDICAlliance

Παράλληλα με την ευκαιρία  που είχαν οι φορείς παροχής υπηρεσιών  να πραγματοποιήσουν πολλές διεθνείς επιχειρηματικές επαφές στη MEDICA 2017, αυξάνεται επίσης και η δυνατότητα της συμμετοχής τους σε άλλες ιατρικές εκθέσεις σε ελκυστικές  αγορές. «Για πολλά χρόνια, οι επιτυχημένες εκδηλώσεις υγειονομικής περίθαλψης στο εξωτερικό μας πρόσφεραν την ιδανική πλατφόρμα για την απελευθέρωση του αναπτυξιακού δυναμικού των ευημερούμενων οικονομικών περιοχών», εξηγεί ο Horst Giesen,  Global Portfolio Director for Health & Medical Technologies στη Messe Duesseldorf. HMEDICAlliance, εισήχθη στη MEDICA 2017 για το σκοπό αυτό, επιτρέποντας τόσο στους εκθέτες όσο και στους επισκέπτες να ενημερωθούν εύκολα για αυτές τις επιλογές.  Ο Horst Giesen  συνοψίζοντας αναφέρει: «Με βάση τις παγκόσμιες εμπορικές μας εκθέσεις MEDICA, REHACARE και COMPAMED, προσφέρουμε παγκόσμια εμπειρία σε όλη την αλυσίδα προστιθέμενης αξίας και την αλυσίδα εφοδιασμού για ιατρική περίθαλψη και αποκατάσταση, καθώς και τα αντίστοιχα προϊόντα προμηθευτών και τις υπηρεσίες βάση αυτής της νέας ετικέτας». Οι εξειδικευμένες εκθέσεις MEDICAL FAIR στη Βομβάη, στο Νέο Δελχί, στη Σιγκαπούρη, στη Μπανγκόκ, στο Suzhou και οι εκθέσεις MEDICAL MANUFACTURING ASIA (στη Σιγκαπούρη) και INTEGRATION (στη Μόσχα) για να αναφέρουμε τις βασικότερες, είναι όλες μέρος της MEDICAlliance. Το νέο εμπορικό σήμα της MEDICAlliance καλύπτει όλη την παγκόσμια εμπορική έκθεση της Messe Düsseldorf και τις θυγατρικές της στον τομέα της υγείας. Αυτό περιλαμβάνει στρατηγικές συνεργασίες για εκδηλώσεις, όπως τη HOSPITALAR (Sao Paulo) ή τη ZDRAVOOKHRANENIYE (Μόσχα).  Να σημειώσουμε εδώ πως υπάρχει και νέα συνεργασία με την MEDTECH COLUMBIA (Μπογκοτά). «Η Κολομβία είναι μια από τις αγορές που βιώνουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της ιατρικής τεχνολογίας στην ισπανόφωνη Λατινική Αμερική. Όσον αφορά τη στρατηγική μας, είναι σημαντικό να την συμπεριλάβουμε μέσω της MEDICAllianca» , δήλωσε ο Werner M. Dornscheidt, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Duesseldorf, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της μελλοντικής δέσμευσης.

 

Ημερομηνία διεξαγωγής της επόμενης MEDICA στο Duesseldorf: 12 - 15/11/2018

 

Ημερομηνία  διεξαγωγής της επόμενης COMPAMED στο Duesseldorf: 12 - 15/11/2018

boot News

Press Releases

Exhibitor News

Exhibitor Press Releases

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η εταιρία GR.I.D.- Marketing & Exhibition Services είναι ο σύνδεσμος σας στην Ελλάδα με τις εκθέσεις που διοργανώνει η Messe Düsseldorf σε όλο τον κόσμο.