Νέα της GR.I.D. :

glasstec 2018 : Το γυαλί έχει πολλές λειτουργίες και είναι διαδραστικό

Η λειτουργικότητα του γυαλιού ξεπερνά τις αποδεδειγμένες βασικές ιδιότητες του ως διαφανές υλικό: οι μεταβαλλόμενοι πίνακες αντικαθιστούν την ηλιακή σκίαση, οι προσόψεις πολλαπλών μέσων αλλάζουν την αρχιτεκτονική των κτιρίων και το τζάμι γίνεται ενεργό στοιχείο χάρη στους ενσωματωμένους αισθητήρες. Τα smartphones και τα tablet είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε αυτή την εξέλιξη. Από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου, η glasstec 2018 στο Duesseldorf θα παρουσιάσει έτοιμες για την αγορά καινοτομίες και θαρραλέα οράματα που μπορούν από τώρα να αλλάξουν το μέλλον.

Η ψηφιοποίηση και η επιτυχία των smartphones και των tablet έχουν διευρύνει τους ορίζοντες μας σχετικά με το πόσο γρήγορα η νέα τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας. Το λεπτό γυαλί παίζει πρωταρχικό ρόλο χάρη στις ιδιότητες αφής του, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη πολυλειτουργικών και διαδραστικών ιδιοτήτων με απεριόριστες δυνατότητες. Μέλλοντικά, το γυαλί θα διαδραματίσει ενεργό και ποικίλο ρόλο στην παραγωγή ανανεωτικής ενέργειας, στη διαχείριση κτιρίων, στην τεχνολογία ιατρικών συσκευών και τη βιομηχανική, στην ψυχαγωγία και την υγειονομική περίθαλψη. Το πώς είναι δυνατόν αυτό και τι είναι εφικτό, ήδη από σήμερα, μπορεί να διαπιστωθεί στη glasstec 2018 στο Duesseldorf.

Οι λειτουργίες και οι ιδιότητες του γυαλιού υφίστανται θεμελιώδεις αλλαγές που θα μετατρέψουν αυτό το παθητικό υλικό ή προϊόν σε ένα πολυλειτουργικό και διαδραστικό μέσο ικανό να προκαλέσει πρωτοποριακές αλλαγές και εξελίξεις στην αρχιτεκτονική, στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς και σε πολλές άλλες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας. Αυτό γίνεται εμφανές όταν κοιτάζετε τις σύγχρονες γυάλινες προσόψεις που δεν περιορίζονται πλέον μόνο στην παροχή βέλτιστης θερμικής και ηχομονωτικής μόνωσης. Τώρα οι επιφάνειές τους μπορούν να ενεργοποιηθούν με αντίστοιχες εφαρμογές και επιχρίσματα - χειροκίνητα, αυτόματα ή με αισθητήρες. Με το γυαλί που αλλάζει και εκπέμπει φως έχουμε τις πρώτες εφαρμογές που είναι έτοιμες για την αγορά, η συνεχής ψηφιοποίηση δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις οθόνες μέσων και πληροφοριών και η μετάβαση στην ενέργεια καθιστά το γυαλί και τους υαλοπίνακες ως μετατροπείς ενέργειας και μέσο αποθήκευσης.

 

Χάρη στο πολυλειτουργικό και διαδραστικό γυαλί, η αρχιτεκτονική και η τεχνολογία θα συγχωνευθούν όπως και ο σχεδιασμός των καταναλωτικών αγαθών και οι λειτουργίες τους, σε λεωφορεία, τρένα ή αεροπλάνα, στα νοικοκυριά, στον ελεύθερο χρόνο ή στη βιομηχανία πολυμέσων. Τα smartphones και τα tablet σε συνδυασμό με το διαδραστικό γυαλί θα χρησιμεύσουν ως μέσο για τον έλεγχο μιας ευρείας ποικιλίας εφαρμογών και προϊόντων. Ήδη σήμερα, oi εφαρμογές μπορούν να ελέγξουν τα εξαρτήματα που συνδέονται με τον αυτοματισμό των κτιρίων, από ηλιοπροστασία και τα συστήματα θέρμανσης έως τον φωτισμό και πολλά άλλα.

 

Όπως το πολυλειτουργικό γυαλί, έτσι και οι προσόψεις και τα παράθυρα επηρεάζουν την αρχιτεκτονική και αλλάζουν τις έννοιες της τεχνολογίας των κτιρίων, ενώ τα δάπεδα από θωρακισμένα γυάλινα πλαίσια πρόκειται να αυξήσουν την οδική ασφάλεια σε δρόμους υψηλού κινδύνου με έναν μέχρι τώρα ασυνήθιστο τρόπο: Οι λυχνίες LED που είναι ενσωματωμένες στο γυαλί και τροφοδοτούνται με ενέργεια από τα ηλιακά κύτταρα χρησιμεύουν ως σημάνσεις δρόμων την ημέρα και τη νύχτα και μπορούν να αλλάξουν χρώμα εάν χρειάζεται ή να αναβοσβήνουν στις επικίνδυνες ζώνες.

 

Ποιο υλικό εκτός από το γυαλί είναι σε θέση να αλλάξει τα ειδικά και πιο εγγενή χαρακτηριστικά του, όπως η διαφάνεια, η προστασία από τις χημικές και μηχανικές επιδράσεις και να εξυπηρετήσει ως υπόστρωμα για διάφορες χρήσεις χωρίς να χάσει την εμφάνιση, την αφή και τις βασικές του λειτουργίες; Ελάτε να ανακαλύψετε τη δυναμική του γυαλιού στην glasstec 2018 στο Duesseldforf, από 23 έως τις 26 Οκτωβρίου!

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία της Messe Duesseldorf για Ελλάδα και Κύπρο: MD – GR.I.D. GbR, www.gridmds.eu, T:+30 210 8088351-2, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

boot News

Press Releases

Exhibitor News

Exhibitor Press Releases

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η εταιρία GR.I.D.- Marketing & Exhibition Services είναι ο σύνδεσμος σας στην Ελλάδα με τις εκθέσεις που διοργανώνει η Messe Düsseldorf σε όλο τον κόσμο.