Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TourNatur 2019: Πηγή έμπνευσής!

Περισσότεροι από 45.000 επισκέπτες τις τρεις ημέρες της έκθεσης στο Duesseldorf

Προσιτές εναλλακτικές διακοπών σε μεγάλη ζήτηση

 

Οι φίλοι της πεζοπορίας και των υπαίθριων δραστηριοτήτων δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη φετινή TourNatur. Οι οικογένειες με παιδιά κυριάρχησαν με χαρά στο πρόγραμμα ειδικών παιδικών αγώνων. Στην TourNatur 2019 οι επισκέπτες μπόρεσαν επίσης να ανακαλύψουν πραγματικά βιώσιμες μορφές διακοπών και να γνωρίσουν πολλές περιοχές στις χαμηλές οροσειρές και τις Άλπεις, αλλά και μονοπάτια πεζοπορίας μεγάλων αποστάσεων κοντά στη θάλασσα, σε δασικές εκτάσεις στη νότια Ευρώπη και σε άλλους προορισμούς.

  Περισσότεροι από 45.000 πεζοπόροι ήρθαν στο περίπτερο 6 στις τρεις ημέρες της έκθεσης, από Παρασκευή έως Κυριακή, για να συγκεντρώσουν πληροφορίες από 250 τουριστικούς προμηθευτές, κατασκευαστές, αντιπροσώπους και προορισμούς από όλο τον κόσμο. Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από το φάσμα του εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, όπως οι ατομικά προσαρμόσιμες μπότες πεζοπορίας ή τα τεχνικά αξεσουάρ με υψηλής ποιότητας LED φανούς και προβολείς.

 

Στο “live stage” έδωσαν έμπνευση οι ποικίλες διαλέξεις των ομιλητών για προορισμούς από την Ελλάδα έως τις περιοχές πεζοπορίας στην αφρικανική ήπειρο, την Πορτογαλία ή τις Βαλεαρίδες Νήσους. Οι περιηγήσεις προσκυνητών στην Ισπανική και Πορτογαλική Διαδρομή του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα ήταν επίσης δημοφιλείς και το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν αντίστοιχα υψηλό.

 

Η Ελλάδα είχε δυναμική συμμετοχή με την περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, τα Νησιά Βόρειου Αιγαίου Λέσβος-Χίος-Σάμος, την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Ηπείρου και την GREAT - Trade Exhibitions & Exports - Consulting P.C. καθώς και την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Ioannina Hotels – THEMA project. Για πολλοστή φορά συμμετείχε και το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου (Zypern Tourismus, Frankfurt).

 

H επόμενη TourNatur θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2020.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στα αγγλικά εδώ