Νέα της GR.I.D. :

Για όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα της συσκευασίας και της επεξεργασίας προϊόντων, ένα ήταν το μέρος όπου έπρεπε να βρίσκονται από τις 4 έως τις 10 Μαΐου: στην interpack στο Duesseldorf. Υπό τον τίτλο "Welcome Home" (Καλώς ήρθατε στο σπίτι) η έκθεση υποδέχθηκε επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η χαρά που επιτέλους συναντήθηκαν oι ενδιαφερόμενοι για τον κλάδο ήταν μεγάλη.

Η interpack πραγματοποίησε αυτό που υποσχέθηκε και ξεπέρασε τις προσδοκίες των εκθετών: η μεγαλύτερη και σημαντικότερη εμπορική έκθεση συσκευασίας στον κόσμο έθεσε και πάλι τα standards από τις 4 έως τις 10 Μαΐου, συνέδεσε τον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο και λειτούργησε τόσο ως αγορά όσο και ως κόμβος πληροφοριών. Επισκέπτες από 155 χώρες, πολλοί από τους οποίους είχαν σταθερή πρόθεση να αγοράσουν, ήρθαν στην interpack 2023. Οι 2.807 εκθέτες παρουσίασαν τη δύναμη και τη δημιουργικότητα του κλάδου της συσκευασίας με τις τεχνολογίες και τις λύσεις τους. Αυτό που έγινε εύκολα κατανοητό ήταν οι πολυάριθμες παρορμήσεις, οι ιδέες και οι συγκεκριμένες επιχειρηματικές συμφωνίες που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.

Η παρουσίαση της boot Duesseldorf 2024 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου στον Φλοίσβο, από τον διευθυντή της έκθεσης Πέτρο Μιχελιδάκη και τον συνεργάτη του Senior Project Manager, Arne von Heimendahl, οι οποίοι ταξίδεψαν από το Duesseldorf στην Ελλάδα ειδικά για αυτόν τον λόγο.

Όπως ανέφεραν στην παρουσίαση τους, από το 2012 η Ελλάδα έχει γίνει σημαντική χώρα – εταίρος για την boot Duesseldorf.

Η εικόνα και η παρουσία της Ελλάδας στην boot έχουν αναπτυχθεί. Δεν αποτελεί πλέον μόνο θαυμάσιο τουριστικό προορισμό για τα θαλάσσια σπορ και τη ναύλωση σκαφών με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και μοναδικές δυνατότητες για την ιστιοπλοΐα. Έχει γίνει και αποδεκτή ως χώρα κατασκευής σκαφών, χάρη σε Ελληνικά ναυπηγεία, τα οποία εδώ και χρόνια δίνουν το παρών τους στην boot ως εκθέτες, προωθοντας την εξαγωγή των σκαφών τους σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η BEAUTY DUESSELDORF 2023 επέστρεψε με σπουδαίες επιχειρηματικές συμφωνίες, καλές συζητήσεις και ένα ισχυρό ποσοστό στελεχών με δυνατότητα λήψης αποφάσεων μεταξύ του εμπορικού κοινού που την επισκέφθηκε - γεγονός που την επανέφερε σε τροχιά επιτυχίας. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτό το αποτέλεσμα και χαρούμενοι που προσελκύσαμε 44.000 επισκέπτες από 74 χώρες. Οι περισσότεροι από τους εκθέτες μας μάς λένε ότι η έκθεση πήγε πολύ καλά. Αυτό το θετικό αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο επειδή η βιομηχανία καλλυντικών υπηρεσιών συνεχίζει να αντιμετωπίζει ένα πλήθος προκλήσεων λόγω της πανδημίας Covid, της ενεργειακής κρίσης, καθώς και των διαταραγμένων αλυσίδων εφοδιασμού», λέει ο Michael Degen, Executive Director της Messe Duesseldorf. «Όποιος δεν κατάφερε να έρθει στο Duesseldorf, έχασε πραγματικά κάτι. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η επιτυχημένη έκδοση της BEAUTY θα συνεχίσει να παρέχει έναν ευνοϊκό άνεμο για ολόκληρο τον κλάδο», λέει ο Degen.

Η ProWein 2023 σημείωσε τεράστια επιτυχία, με κορυφαίες βαθμολογίες από όλες τις πλευρές και μεγάλη διεθνή απήχηση. Οι επαγγελματίες του οίνου και των αλκοολούχων ποτών από όλο τον κόσμο βίωσαν τρεις έντονες ημέρες στην έκθεση στο Duesseldorf. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ευρεία και βαθιά γκάμα κρασιών και αλκοολούχων ποτών από όλο τον κόσμο. Πάνω απ' όλα, θέματα όπως η βιωσιμότητα, οι εναλλακτικές συσκευασίες κρασιού και τα ποτά χωρίς και με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ διαμόρφωσαν τη φετινή κορυφαία εμπορική έκθεση. Το είδωλο της pop Kylie Minogue, η οποία παρουσίασε το νέο της αφρώδες ροζέ χωρίς αλκοόλ στην ProWein, αναφέρει ότι: «Η ProWein απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι η κορυφαία διεθνής έκθεση της βιομηχανίας οίνου και οινοπνευματωδών ποτών. Όπως και με τους παραγωγούς του τομέα - για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται πολύ πάθος». Ο Erhard Wienkamp, διευθύνων σύμβουλος της Messe Duesseldorf, συνοψίζοντας την επιτυχία της διοργάνωσης δήλωσε ότι: «Κάναμε και πάλι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να μην είμαστε απλώς καλοί, αλλά καλύτεροι».

Παρ' όλες τις προκλήσεις το λιανικό εμπόριο επενδύει

Η νούμερο ένα εμπορική έκθεση λιανικού εμπορίου στον κόσμο, η EuroShop 2023, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Duesseldorf μετά από πέντε ημέρες στις 2 Μαρτίου 2023. Η εντατική προσωπική ανταλλαγή απόψεων σε παγκόσμιο επίπεδο κυριάρχησε καθ' όλη τη διάρκεια της EuroShop και δημιούργησε ένα εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των 1.830 εκθετών. Συνολικά περισσότεροι από 81.000 εμπορικοί επισκέπτες ταξίδεψαν στον Ρήνο και από τις πέντε ηπείρους.

«Ιδιαίτερα ενόψει των σημερινών προκλήσεων στο λιανικό εμπόριο, είμαστε ευτυχείς που η EuroShop ανταποκρίθηκε και πάλι στην αποστολή της ως η κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο που προσφέρει καθοδήγηση και προσανατολισμό», δήλωσε ο Erhard Wienkamp, διευθύνων σύμβουλος της Messe Düsseldorf, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της έκθεσης και πρόσθεσε: «Οφείλουμε στους εκθέτες μας ένα μεγάλο έπαινο. Με την καινοτόμο δύναμή τους αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά μαγνήτης για ολόκληρο τον κλάδο. Από την πλευρά των επισκεπτών, η EuroShop εντυπωσίασε για άλλη μια φορά με το υψηλό επίπεδο διεθνοποίησής της και μπόρεσε να καταγράψει περαιτέρω αύξηση εμπορικών επισκεπτών με αρμοδιότητα για τη λήψη αποφάσεων», λέει ο Wienkamp.

 Η boot Duesseldorf 2023 παρουσίασε εντυπωσιακά στοιχεία, καταγράφοντας σχεδόν 237.000 επισκέπτες από περισσότερες από 100 χώρες και περισσότερους από 1.500 εκθέτες από 68 χώρες, σε 220.000 τετραγωνικά μέτρα, σε 16 εκθεσιακά περίπτερα. Μετά απο το αναγκαστικό διάλειμμα των 3 ετών λόγω της πανδημίας, ολόκληρη η διεθνής βιομηχανία έδωσε το παρόν και πάλι στο Duesseldorf από τις 21 έως τις 29 Ιανουαρίου.

«Παρά τις δύσκολες γενικές συνθήκες του παρελθόντως λόγο της πανδημίας, η boot 2023 κατέγραψε ακόμα μια ιστορία επιτυχίας. Δεν θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε αυτό το αποτέλεσμα. Η boot έφτασε τελικά σε ήρεμα νερά και είναι και πάλι σταθερά αγκυροβολημένη στο λιμάνι του Duesseldorf. Η επιτυχημένη επιστροφή απέδειξε ότι οι εμπορικές εκθέσεις 'made in Düsseldorf' έχουν διεθνή απήχηση», αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Messe Duesseldorf Wolfram Diener. Τόσο για τα μηχανοκίνητα σκάφη, τα πολυτελή σκάφη αναψυχής, τα ιστιοπλοϊκά σκάφη όσο και για τον καταδυτικό εξοπλισμό, τα trend sports και τους προορισμούς διακοπών, οι παγκόσμιοι παίκτες ήταν και πάλι «στη γραμμή εκκίνησης».

 

Στην αναζήτηση επιχειρηματικών εναλλακτικών λύσεων και αξιόπιστων συνεργασιών, ο διεθνής κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης αποδεικνύεται ιδιαίτερα δραστήριος

 

Η MEDICA και η COMPAMED συνεχίζουν να αναπτύσσονται με εξαιρετικά ζωτικό τρόπο. Η κορυφαία ιατρική εμπορική έκθεση στον κόσμο και η διεθνής νούμερο 1 έκθεση για τον τομέα της προμήθειας της ιατρικής τεχνολογίας υπογράμμισαν και πάλι εντυπωσιακά τα θετικά αποτελέσματα του προηγούμενου έτους με ισχυρούς αριθμούς - παρά τις συνεχιζόμενες αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στον κόσμο. Τη σημαντική αύξηση των κρατήσεων εκ μέρους των εκθετών ακολούθησε η σημαντική αύξηση του αριθμού των εμπορικών επισκεπτών που παρακολούθησαν τις εμπορικές εκθέσεις.

 

Μοχλός καινοτομίας για την παγκόσμια βιομηχανία πλαστικών και καουτσούκ

Πληθώρα συγκεκριμένων λύσεων, μηχανημάτων και προϊόντων για τη μετάβαση προς την κυκλική οικονομία

 

Η βιομηχανία των πλαστικών και καουτσούκ είχε τη χαρά μετά από τρία χρόνια να μπορέσει να ανταλλάξει ιδέες σε παγκόσμιο επίπεδο και πάλι δια ζώσης, κατά τη διάρκεια της K 2022 στο Duesseldorf και να εξασφαλίσει εξαιρετική διάθεση μεταξύ των 3.037 εκθετών. Οι εταιρείες ανέφεραν εξαιρετικά καλές επαφές και έντονη προθυμία για επενδύσεις μεταξύ των εμπορικών επισκεπτών, αναφέροντας ελπιδοφόρες νέες πελατειακές σχέσεις και τη σύναψη πολυάριθμων, και εν μέρει αυθόρμητων, επιχειρηματικών συμφωνιών. Από την Ελλάδα και τη Κύπρο έλαβαν μέρος ως εκθέτες αλφαβητικά οι εταιρείες: AAS Advanced Automation Systems Ltd., B&T Composites, Bazigos SA, Bright Colors SA, Chrostiki S.A., Cypet Technologies LTD, D. Souris & Co. SA, Ionian Kalk SA, Microfill K. Zafranas S.A., Orenda Europe MON. IKE, Plastika Kritis S.A. Global Colors Group

Σελίδα 1 από 4

boot News

Press Releases

Exhibitor News

Exhibitor Press Releases

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η εταιρία GR.I.D.- Marketing & Exhibition Services είναι ο σύνδεσμος σας στην Ελλάδα με τις εκθέσεις που διοργανώνει η Messe Düsseldorf σε όλο τον κόσμο.